Hem > Medium och Medial vägledning > Andlig vägledning via EVP-röstfenomen

Andlig vägledning via EVP-röstfenomen

Det finns många olika sätt att få andlig kontakt. Om man inte vill kontakta en medial vägledare eller känner sig osäker på tarotkort kan man gå andra vägar i sitt sökande efter andlig kontakt. Många mediala vägledare hävdar att allt sker i just denna stund. Att samtidigt just i denna stund som du sitter och läser detta pågår dåtid, nutid och framtiden. Medial vägledare menar att eftersom allt sker i samma stund kan vi också få kontakt med andar  ifrån framtiden och också ifrån långt tillbaka i tiden. Hur vi kan få andlig kontakt är olika men några hävdar att man kan fånga andarnas röster genom att spela in dem.  I ett avsnitt av det mediala programmet Det okända, som visas  på Tv 4:as kanal 7:an råkade filmteamet spela in vad de uppfattade som en mansröst som sjöng i bakgrunden av deras intervju.

Vissa forskare tror att man kan spela in dödas röster och att man kan spela upp dem. Detta kallas för EVP. EVP är en förkortning av Electronic Voice Phenomen.

Upptäckten av röster ifrån andra sidan

Äran för att upptäcka EVP går till Fredrich Jurgenson (1903–1987) som påstod sig upptäcka en röst  av en slump när han i juni 1959 var ute med sin bandspelare. Fredrich spelade in fågelljud på svenska landsbygden. Under inspelningen hade han inte hört något men när han spelade upp sin inspelning av fågelljud fann han inte bara fågelsång utan även en mycket svag norsktalande röst som talade om ”fåglar på natten”. Jürgenson hade även många svenska efterträdare, däribland Lizzie Werneroth och Ebbe Johansson, som än idag spelar in röster.

EVP forskningen sker över hela världen men mest i USA och Tyskland. Föreningen för Voice Tejpning Research grundades på 1970-talet i Tyskland, och amerikanska Association – Electronic Voice Phenomenon 1982.

EVP grundar sig på att de andar som vill kommunicera med oss inte kan det när det är helt tyst utan kan lättare kommunicera när det finns ett brus och då endast om man spelar in det. Kritiker menar att det ljud man spelar in kan skapa nya ljud och att vi människor kan tolka utifrån det vi vill höra.

Om man ska kunna fånga andliga röster behöver man ha instrument där man kan spela in ljud. Man kan använda en diktafon eller mobiltelefon med extern mikrofon. Placera diktafonen i ett rum, helst där oförklarliga aktiviteter skett, om det kan hitta ett sådant ställe. Du ska sitta på ett ställe där omgivningen ska vara så fri ifrån ljud dom möjligt. Sätt på diktafonen och prata ut i luften, säg det du vill säga eller ställ frågor. Prata så tydligt som du kan och helst ta en paus mellan frågorna. När du känner dig färdig importerar du ljudfilen till en ett datorprogram med inriktning på redigering och ljudinspelning. Kanske du nu hör några röster som du vet inte var där förut….

Andliga röster sägs ha ha en lägre frekvens som vi människor inte kan uppfatta med våra öron och därför hör vi dem när vi spelar in dem.

Vågar du göra detta eller tycker du det känns bättre att få berättat för dig vad andarna vill säga till dig? Ring  då en av våra mediala rådgivare och få höra vad andarna vill säga just dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hur blir dagen?
Fem i Svärd – Dagens kort Jobb:Någon är otrevlig mot dig på jobbet och du blir sårad. Tänk på att denna person har problem med sig själv och försök att inte ta åt dig. Du har inte gjort något fel. Kärlek: Din relation till din partner kan var svår just nu eftersom det finns någon...

Senaste blogginlägg
                        Vi har startat en linjen för en som ha någon att prata med om allmänna saker. Går du och funderar över något? Har du ingen att prata med? Ring Vägvalets Samtalsstöd. Här kan du få stöd, råd och vägledning. De som jobbar här...

Gilla oss
Senaste kommentarer